Buurtfeest Kleine Bareelstraat - Wijngaardstraat

Een foodtruck, een aperitieftafel, grote spellen van de uitleendienst, een nagelklop en onze eigen “streetband”. Dat waren de ingrediënten voor een geslaagd buurtbindingsfeest met 110 aanwezigen van de Kleine Bareelstraat en de Wijngaardstraat.

Om 15 u sloten de vrijwilligers een straatdeel af om alles klaar te zetten en versiering met vlaggen en sfeerlampjes op te hagen.

Vanaf 17.30 u meldden de buren zich aan aan de aperitieftafel. Iedereen kreeg een prosecco of een appelsiensap, een leuke stempel en een naametiket om op de kledij te plakken. Dat laatste hielp voor de nieuwe buren, toch wel verschillende sinds ons vorig evenement, dat dateerde van voor corona.

We hadden met de vrijwilligers wat tafels en stoelen voorzien, maar de buren brachten ze toch vooral zelf aan. Niet  moeten huren, het scheelt toch wat in het budget.

Na een uurtje aperitief, opgeleukt door onze straatmuzikanten, met hernieuwde en nieuwe kennismakingen van de buren van 2 straten, schoven we enkele keren aan aan de pasta foodtruck om de verschillende sausen te proeven. De buren brachten zelf genoeg drank mee om alles door te spoelen. Tussendoor gaven onze straatmuzikanten nog eens het beste van zichzelf en leefden de kinderen zich uit met de grote spellen en de intussen uitgehaalde fietsjes.

Nog een uur later deelden de vrijwilligers ijsjes en frisco’s uit aan de deelnemers. Intussen had een buur al voor achtergrond muziek gezorgd die door 2 boxen weerklonk.

En daarna: verder keuvelen en leuteren over het leven, het werk, de kinderen, de hobby’s, …

Rond 23.30 u, 5 uur na het aperitief, had de koude de laatste buren naar binnen verdreven.

Nog wat opruimen met de vrijwilligers, maar dat ging vlot. Het was droog gebleven en dus hadden we geen tenten gezet, die we moesten afbreken.

De dagen nadien horen van oude en nieuwe buren dat het fijn was geweest, zeker ook de nieuwe kennismakingen, is altijd leuk. Het geeft direct goesting om het volgend jaar weer te doen.