armoede-1.png

Projecten tegen armoede

GO-team

Het GO-, of gezinsondersteuningsteam is een project op de vloer, arm in arm met mensen in armoede. Nooit boven hen, altijd naast hen.  Daar staan zij voor. Het gaat om samen oprapen wat op de grond is gevallen: vuil, kleren, papierwerk ... en de moed om opnieuw te beginnen.

Meer info over het GO-Team en haar werking vind je terug in het GO-Team boek dat je hier kan downloaden.

Steun op maat 

Steun Op maat is een project van de Lage Drempel, een kansarmoedevereniging in Mechelen. Deze buddywerking ondersteunt kwetsbare gezinnen met kinderen tussen 0 en 12 jaar. 1 vrijwilliger wordt gekoppeld aan 1 gezin. Zo komt er meer zelfzorg en zelfstandigheid. Meer info vind je hier.

De Aanzet

De Aanzet begeleidt kinderen en gezinnen die hun gezinsproblemen niet meer opgelost krijgen en voorkomt zo meer ingrijpende hulp. Voor jongeren waar het thuis wonen niet meer lukt, helpt De Aanzet hen om alleen te wonen zonder hulp. Meer info vind je hier.

38 Volt

Werk zoeken terwijl je kleine kinderen hebt, is niet altijd gemakkelijk. Een flexibele kinderopvang is vaak een oplossing. En professionele begeleiding naar werk een plus. 38 Volt combineert beide. Meer info vind je hier.

 

Buddy Mechelen

Niet alle kinderen hebben het makkelijk op school. Een beetje extra steun en motivatie maakt vaak al een groot verschil. De vrijwilligers van Buddy Mechelen de leerlingen een duwtje in de rug. Meer info vind je hier.

J@m

Kinder en tienerwerking J@m is aanwezig in de buurt.  Ze organiseert activiteiten in de vrije tijd van kinderen en tieners die maatschappelijk minder kansen krijgen om zich te ontplooien. Meer info vind je hier.

 

H30

H30 is een artistieke werkplek voor en door jongeren tussen 14 en 30 jaar. Meer info vind je hier.

Gezinsbond

De gezinsbond verdedigt de belangen van alle gezinnen, met uiteraard ook extra aandacht voor de meer kwetsbare. Meer info vind je hier.