moeder-dochter2.jpg

Week van de Vrijwilliger

Eén op vijf Vlamingen doet aan vrijwilligerswerk. Omgerekend zijn dat zo’n 10 000 tot 15 000 Mechelaars die zich belangeloos inzetten voor onze samenleving. Ze zijn onmisbaar voor veel voorzieningen en instellingen, zoals ziekenhuizen, zorgcentra, welzijnsorganisaties, scholen… Ook de samenhang in buurten en wijken draait op vrijwilligers, net zoals het verenigingsleven. Vrijwilligers vormen het kloppend hart van onze stad, de sterke schouders onder Mechelen. We willen hen dan ook extra in de kijker zetten.

Om al die mensen, die vaak achter de schermen hun steentje bijdragen, te bedanken is er de ‘Week van de Vrijwilliger'. Tijdens deze week laten we samen zien dat we die inzet niet vanzelfsprekend vinden. Tijdens die week doen we iets terug. Dit is sinds 1986 een initiatief van het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk waarop organisaties en stadsbesturen kunnen intekenen.

Organiseert jouw vereniging tijdens deze week een activiteit?
Meld het ons via san.bogaerts@mechelen.be.

 

Week van de Vrijwilliger 2017: 4 tot en met 12 maart 2017

Het lokaal steunpunt vrijwilligers staat die week met een infostand in het Huis van de Mechelaar. Heb je interesse? Kom dan even langs!

 

 

Zelf iets organiseren?

Iets op poten zetten, vraagt wel wat inspanning.

Alle hulp is hierbij welkom, dat begrijpen we.

De stad ondersteunt vele projecten met: