Wat kan jij doen?

Geef een eindejaarsgeschenk

Eindejaar: da’s cadeautjes geven en krijgen. Maar er zijn ook kinderen die nooit cadeautjes krijgen. Foundation Mechelen en Stad Mechelen slaan de handen in elkaar om ervoor te zorgen dat elk Mechels kind dit jaar een cadeautje krijgt. Ook jij kan helpen, door een cadeautje te kopen voor een kind dat zelden een cadeautje krijgt. Een klein gebaar met een heel grote impact.

Word buddy

BuddyEen buddy is een coach en een vertrouwensfiguur voor leerlingen van het basis- of secundair onderwijs. Een buddy geeft geen bijles, maar biedt eerder algemene ondersteuning aan leerlingen die zich niet zo goed voelen op school.

 

Drop je pampers in de pamperbank

Pampers zijn duur, zeker voor kwetsbare gezinnen. Heb je nog overschotjes? Drop ze dan in een pamperbank, te vinden op verschillende plekken in de stad. Het Sociaal Huis verkoopt deze pampers in pakketjes van 15 stuks voor 1 euro aan gezinnen die hier nood aan hebben.

 

Al gedacht aan pleegzorg?

Pleegzorg is niet op 1,2,3 uitgelegd. Bovendien bestaan er verschillende vormen van pleegzorg. Daarom organiseert Pleegzorg Vlaanderen regelmatig infoavonden. Tijdens de infoavond krijg je een juist beeld over wat pleegzorg is en op welke manier pleegzorg een plaats kan krijgen in jouw leven.