burendag_tegel_website_mechelenmakers_winter-01.jpg

Wat is Winterburendag?

Winters warme Burendag

In je straat klinken op het nieuwe jaar? Dat doe je tijdens Winterburendag op vrijdag 4 januari 2019. Na het succes van vorig jaar, zetten we het concept verder.

Het idee blijft even simpel als plezant: trek vanaf 18u je warme winterjas aan, lok je buren uit hun huizen en maak er samen een gezellige avond van. De stad schenkt je affiches en postkaarten om je buren uit te nodigen en ook de mogelijkheid om voor 25 euro* bij de Oxfam-Wereldwinkel te Mechelen wat lekkers aan te kopen.

Zo zag de winterburendag eruit in de Grote Nieuwedijkstraat:

Enkele afspraken

Een bewoner schrijft zijn/haar straat in voor Winterburendag. Een bewoner kan alleen de straat inschrijven waar hij/zij zelf woont.

De inschrijver belooft om zijn/haar straat** uit te nodigen. In ruil ontvangt zij/hij: de mogelijkheid om versnaperingen te kopen ter waarde van 25 euro*** bij de OXFAM Wereldwinkel Mechelen Centrum, een A3 raamaffiche en het gevraagde aantal postkaarten om de buren uit te nodigen.

Op de Winterburendag zelf zorg je voor je eigen stoel en wat lekkers om te delen. Het doel is bekende en onbekende buren samen te brengen.

 

* Vanaf dit jaar zal je geen papieren waardebon meer aantreffen in je enveloppe. Om jouw 25 euro te besteden ga je, daags na je inschrijving, naar de Oxfam Wereldwinkel te Mechelen. Op vertoon van je identiteitskaart kan je dan voor 25 euro aan lekkers bekomen. Ben je zelf niet in de mogelijkheid om  langs te komen, dan kan iemand anders dit voor jou doen mits voorlegging van de identiteitskaart.

**Als je in een hele lange straat, (bv Leuvensesteenweg, K. Albertstraat,…), in een groot woonblok of in landelijk gebied woont, meld ons dan voor welke huisnummers jij Winterburendag wenst te organiseren.

***Indien je voor minder dan 25 euro aankoopt heb je geen recht op terugbetaling van het resterende bedrag; niet in geld en niet in een waardebon. Twee of meerdere straten die samen Winterburendag wensen te organiseren mogen cumuleren om gezamenlijk aankopen te verrichten.

Winterburendag komt niet in aanmerking voor een aanvraag tot bewonersinitiatief.

 

Zelf iets organiseren?

Iets op poten zetten, vraagt wel wat inspanning.

Alle hulp is hierbij welkom, dat begrijpen we.

De stad ondersteunt vele projecten met: