burendag-deurmat-dubbel-3.png

Wat is Burendag?

De Mechelse Burendag. Hét moment om gewoon je stoel aan de voordeur te zetten en gezellig te praten of kennis te maken met je buren!

Poets je (tuin)stoel op en zet hem buiten. Steek om 18u je neus door het deurgat. Ben je nog alleen, klop dan aan bij je buren. Als jouw buren bij hun naaste buren hetzelfde doen, zitten gauw alle bewoners op de stoep. Het kletsen, tetteren, keuvelen of kwebbelen kan beginnen. Burendag is een feit, zo simpel is het.

Een bewoner schrijft zijn/haar straat in voor Burendag. Een bewoner kan alleen een straat inschrijven waar hij/zij zelf woont.

De inschrijver belooft om zijn/haar straat* uit te nodigen. In ruil ontvangt zij/hij: een waardebon van 25 euro** om te besteden bij de OXFAM Wereldwinkel Mechelen Centrum, een A3 raamaffiche en het gevraagde aantal postkaarten om de buren uit te nodigen.

Op de Burendag zelf zorg je voor je eigen stoel en wat lekkers om te delen. Het doel is bekende en onbekende buren samen te brengen.

 

 

*Als je in een hele lange straat, (bv Leuvensesteenweg, K. Albertstraat,…), in een groot woonblok of in landelijk gebied woont, meld ons dan voor welke huisnummers jij Burendag wenst te organiseren.

**Indien je voor minder dan 25 euro aankoopt heb je geen recht op terugbetaling van het resterende bedrag niet in geld en niet in een nieuwe waardebon. Twee of meerdere straten die samen Burendag wensen te vieren mogen bonnen cumuleren om gezamenlijk aankopen te verrichten.

Burendag komt niet in aanmerking voor een aanvraag tot bewonersinitiatief.