stroom_digitaal_koppelbeeld.jpg

Stroom is een project van stad Mechelen en Studio Dott, dat circulaire oplossingen wil bieden voor alledaagse behoeftes van Mechelaars; oplossingen waarin de herbruikbaarheid en het delen van materialen centraal staat, voedselverspilling wordt tegengaan en afval grondstof wordt voor nieuwe producten.

We willen niet alleen sociaal geëngageerde burgers of burgers die wakker liggen van duurzaamheid aanspreken. Daarom startten we in 2018 een urban living lab of proeftuin voor circulaire economie in één buurt, Bethaniënpolder-Auwegemvaart. Van mei tot november 2018 achterhaalden wat het leven van de bewoners makkelijker zou maken en hun buurt leuker. In 2019 willen we, samen met Mechelaars, organisaties, individuën en ondernemers, experimenteren met circulaire oplossingen voor de in kaart gebrachte behoeftes en interesses in 4 labo's. Deze, door de buurt gekozen labo's zijn hieronder beschreven. Zo bouwen we samen aan een toekomstgerichte stad, waarin levenskwaliteit centraal staat. 

Onderaan deze pagina vind je informatie over het project en de verschillende labo's. Bekijk hieronder ook het interview met projectcoördinator Julie Poppe.

 JA, ik heb interesse in bakfietsdelen (Bethaniënpolder – Auwegemvaart).

Inschrijven

 Meer info

Julie Poppe | Projectcoördinator Circulaire economie

Stad Mechelen | Strategie en ontwikkeling

Grote Markt 21, 2800 Mechelen, België

T  0(032)15297915 of 0(032)499157130

 

Dit project is een initiatief van Vlaanderen Circulair en wordt mede mogelijk gemaakt door Studio Dott.

Vlaanderen Circulair logoStudio Dott logo