armoede-1.jpg

Samen tegen armoede

Hoe ver staan we? 

Dinsdag 2 juli

Samen met zoveel mogelijk Mechelaars wil Stad Mechelen de kinderarmoede halveren. Tijd voor een stand van zaken op 2 juli, in aanwezigheid van de betrokken schepenen. En uiteraard zijn we heel erg benieuwd naar jullie mening. Afspraak om 19u in de Keldermanszaal van het stadhuis. 

Schrijf je hier in

 

6 projecten tegen armoede

Om ons verhaal tegen armoede nog concreter te maken, focussen we in juni op zes interessante praktijkvoorbeelden. We trekken hiervoor door heel Mechelen en haar dorpen en wijken. Samen met zoveel mogelijk Mechelaars zoeken we naar wat werkt, naar wat nodig is, naar wat anders kan en moet. De betrokken schepenen praten mee.  

Tijdens deze dialoogmomenten maak je kennis met een goed Mechels project. Vanuit dat voorbeeld praten we dan verder, op zoek naar goede invalshoeken en ideeën.
Schrijf je hier in.

 

  • Case: GO-team en FJC

Het GO-, of gezinsondersteuningsteam is een project op de vloer, arm in arm met mensen in armoede. Nooit boven hen, altijd naast hen.  Daar staan zij voor. 
"Veilig thuis", daar streeft het Family Justice Center, kortweg FJC, elke dag naar.  Ze legt je uit hoe ze een antwoord biedt op de versnipperde hulp- en dienstverlening 
bij intrafamiliaal geweld. 

wanneer: woensdag 12 juni - 14u
waar: Huis van het Kind - Lange Schipstraat 27 - 2800 Mechelen
schrijf je hier in

  • Case: Steun op maat 

De Lage Drempel, een erkende armoedevereniging uit Mechelen vertelt over "Steun op Maat". Dit is een buddywerking die kwetsbare gezinnen ondersteunt door één vrijwilliger te koppelen aan één gezin. Zo komt er meer zelfzorg en zelfstandigheid.

wanneer: donderdag 13 juni - 16u
waar: De Lage Drempel - Onze-Lieve-Vrouwestraat 43 - 2800 Mechelen
schrijf je hier in

  • Case: J@m

Kinder en tienerwerking J@m vertelt over hoe ze aanwezig zijn in de buurt en hoe je kinderen en tieners de hand reikt. En, niet te vergeten, ook hoe je de ouders hierin betrekt.

wanneer: dinsdag 18 juni - 19u
waar: Lokaal Dienstencentrum De Schijf - Lijsterstraat 2 - 2800 Mechelen
schrijf je hier in

  • Case: De Aanzet

De Aanzet begeleidt kinderen en gezinnen die hun gezinsproblemen niet meer opgelost krijgen en voorkomt zo meer ingrijpende hulp. Voor jongeren waar het thuis wonen niet meer lukt, helpt De Aanzet hen om alleen te wonen zonder hulp. Dit doet De Aanzet samen met vele partners.

wanneer: woensdag 19 juni - 19u
waar: De Aanzet - Steenweg op Heindonk 105 - 2801 Heffen
schrijf je hier in

  • Case: Buddy Mechelen

Niet alle kinderen hebben het makkelijk op school. Een beetje extra steun en motivatie maakt vaak al een groot verschil. Buddy Mechelen vertelt je over hun één-op-één begeleiding.

wanneer: woensdag 26 juni - 19u
waar: Dorpshuis Muizen - Magdalenasteenweg 49 - 2812 Muizen
schrijf je hier in

  • Case: 38 Volt
Werk zoeken terwijl je kleine kinderen hebt, is niet altijd gemakkelijk. Een flexibele kinderopvang is vaak een oplossing. En professionele begeleiding naar werk een plus. 38 Volt combineert beide.  De medewerkers van 38 Volt vertellen over deze aanpak en hoe samenwerking, ook en zeker met de ouders, loont. 


wanneer: vrijdag 28 juni - 19u
waar: 38 Volt - Caputsteenstraat 38 - 2800 Mechelen
schrijf je hier in

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zelf iets organiseren?

Iets op poten zetten, vraagt wel wat inspanning.

Alle hulp is hierbij welkom, dat begrijpen we.

De stad ondersteunt vele projecten met: