nominatie_vrijwilligers_basis.jpg

Prijs voor de Vrijwilliger 2019

Prijs voor de Vrijwilliger 2019

Nomineer jouw straffe vrijwilliger!

Vrijwilligers vind je overal. Denk bijvoorbeeld aan je buurvrouw die met de glimlach haar schouders onder elk buurtfeest zet. De materiaalman die leeft voor de ploeg. De altijd even enthousiaste wegkapitein van je lokale wielerclub die iedereen veilig door de Mechelse straten loodst. Of de entertainer met veel fantasie die elke week van top tot teen verkleed de kinderen staat op te wachten aan de poort van de jeugdbeweging. Elke vrijwilliger maakt het verschil. Bedank hen met een compliment, een high-five of een knuffel. Of beter nog nomineer jouw topvrijwilliger voor 'De Prijs van de Vrijwilliger'.

Sinds 2005 benoemt de stad een Mechelaar én een Mechelse vereniging of organisatie tot 'Vrijwilliger(s) van het jaar'. Zij staan symbool voor alle onmisbare vrijwilligers die hun schouders onder Mechelen zetten. Eén op vijf Vlamingen doet aan vrijwilligerswerk. Omgerekend zijn dat zo’n 10 000 tot 15 000 Mechelaars die zich belangeloos inzetten voor onze samenleving. Ze zijn van onschatbare waarde voor verenigingen, organisaties en sportclubs. Ook in veel Mechelse voorzieningen en instellingen, zoals ziekenhuizen, zorgcentra, welzijnsorganisaties en scholen zijn vrijwilligers onmisbaar. Ook in straten en buurten maken vrijwilligers vaak het vershil. Met deze prijs willen we alle Mechelse vrijwilligers bedanken en hun belang onder de aandacht brengen.

Voordragen kon je doen tot en met vrijdag 11 januari 2019 - 15u.

Tijdens de Week van de Vrijwilliger (23 februari t.e.m. 3 maart 2019), worden alle genomineerden in de bloemetjes gezet met een oorkonde en feestelijke huldiging. Tijdens die huldiging maken we ook de winaars van de 'Prijs voor de vrijwilliger 2019' bekend.

Zelf iets organiseren?

Iets op poten zetten, vraagt wel wat inspanning.

Alle hulp is hierbij welkom, dat begrijpen we.

De stad ondersteunt vele projecten met: