prijs-van-de-vrijwilliger-2018-large-.jpg

Prijs voor de Vrijwilliger

Prijs voor de Vrijwilliger 2018

Mechelen zoekt de strafste vrijwilliger

Sinds 2005 reikt het stadsbestuur jaarlijks de ‘Stedelijke Prijs voor de Vrijwilliger’ uit. Eén op vijf Vlamingen doet aan vrijwilligerswerk. Omgerekend zijn dat zo’n 10 000 tot 15 000 Mechelaars die zich belangeloos inzetten voor onze samenleving. Ze zijn onmisbaar voor veel voorzieningen en instellingen, zoals ziekenhuizen, zorgcentra, welzijnsorganisaties, scholen… Ook de samenhang in buurten en wijken draait op vrijwilligers, net zoals het verenigingsleven. Met deze prijs willen we alle Mechelse vrijwilligers bedanken en hun belang onder de aandacht brengen.

Elk jaar benoemt de stad een Mechelaar én een Mechelse vereniging of organisatie tot 'Vrijwilliger(s) van het jaar'. Zij staan symbool voor alle onmisbare vrijwilligers die hun schouders onder Mechelen zetten.

Voordragen kon je doen vóór 15 januari 2018.

Op zondag 4 maart 2018, tijdens de Week van de Vrijwilliger (3 maart t.e.m. 11 maart 2018), werden de laureaten in de bloemetjes gezet met een oorkonde en plechtige ontvangst in lokaal Wijk- en dienstencentrum De Schijf.

 

Wie won de Prijs voor de Vrijwilliger 2018?

 

Laureaat individu: Walter Bogaerts

Walter zet zich wekelijks in om een gezellige sfeer te creëren in wijkhuis ‘Papenhofke’. Hij haalt boodschappen, helpt bij activiteiten, decoreren, afwassen, opstellen, opdienen en zoveel meer … Hij staat ook altijd klaar voor de buurt én de wijk. Altijd vriendelijk en goedlachs.    


Laureaat organistatie: Dierenbescherming Mechelen

150 vrijwilligers die met een groot hart voor dieren zich inzetten voor het opvangen en verzorgen van gevonden, afgestane en in beslag genomen dieren. Ze gaan op zoek naar adoptiekandidaten en staan in voor het neutraliseren en het vangen van zwerfkatten. Tevens gaan ze ook de strijd aan met dierenmishandeling en -verwaarlozing. 

 

 

Wie waren de genomineerden in 2018?  Bekijk alle genomineerden hier.            

 

 

 

 

Zelf iets organiseren?

Iets op poten zetten, vraagt wel wat inspanning.

Alle hulp is hierbij welkom, dat begrijpen we.

De stad ondersteunt vele projecten met: