Paaseieren rapen Caputsteenpark

 

Het buurtcomité Caputsteen organiseerde een paaseieren raap voor kinderen uit de buurt om de mensen nog eens na 2j bij elkaar te brengen. Het vond plaats in het Caputsteenpark, midden in onze wijk. Het leent zich uitstekend voor initiatieven uit de buurt, ook voor de paaseieren was dit de ideale locatie. Het gebeurde op paasmaandag 18 april, een feestdag en de laatste dag van de paasvakantie tussen 14u en 16u.

De activiteit was gericht op kinderen tussen 3j tem 12j die werden vervolgens ingedeeld in het park in 2 groepen zodat het veilig kon verlopen voor de jongste kindjes.

Het is een laagdrempelige manier (vb voor nieuwkomers) om in contact te komen met mensen uit de buurt, kinderen worden steeds gebracht door hun ouders op die manier konden de ouders een praatje maken met elkaar terwijl de kinderen paaseieren zochten.  Het buurtcomité streeft naar een warme sociale verbonden buurt.

Het evenement verliep op basis van inschrijving zodat wij konden inschatten hoeveel kinderen zouden deelnemen. Er werd geen inschrijvingsgeld gevraagd, het zou mensen kunnen belemmeren om te komen. Op voorhand werd er een flyer gebust in de de omliggende straten op die manier konden de mensen via email inschrijven, we checkten hun adres om te kijken of ze mochten deelnemen. De chocolade werd aangekocht in de wereldwinkel zodat we zeker waren dat het fair trade chocolade was een ethische keuze mbt duurzaamheid.