stroom_digitaal_koppelbeeld.jpg

Over project Stroom

Stroom is een project van stad Mechelen en Studio Dott in de buurt Bethaniënpolder-Auwegemvaart, dat samen met buurtbewoners circulaire oplossingen wil zoeken en uitwerken voor alledaagse behoeftes. Oplossingen waarin de herbruikbaarheid en het delen van materialen centraal staat, voedselverspilling wordt tegengaan en afval grondstof wordt voor nieuwe producten. Stroom wil niet alleen sociaal geëngageerde burgers aanspreken of enkel burgers die wakker liggen van duurzaamheid.

Verloop van het project

Van mei tot november 2018 achterhaalden wat het leven van de bewoners makkelijker zou maken en hun buurt leuker. In 2019 willen we, samen met Mechelaars, organisaties, individuen en ondernemers, experimenteren met circulaire oplossingen voor de in kaart gebrachte behoeftes en interesses in 4 labo's. Zo bouwen we samen aan een toekomstgerichte stad, waarin levenskwaliteit centraal staat.

Waarom Bethaniënpolder - Auwegemvaart?

Om een circulaire stad uit te bouwen samen met de Mechelse ondernemers en bewoners, koos de stad te beginnen vanuit één buurt, die representatief is voor gans Mechelen. In Bethaniënpolder - Auwegemvaart wonen mensen met diverse sociale en economische achtergrond, en is diversiteit een meerwaarde. Bovendien vind je er ook sociaal en ecologisch innovatieve ondernemingen die circulaire producten of diensten aanbieden. Denk maar aan de fietsherstelplaats en de fiets-o-theek van ’t Atelier vzw, en de Bioplanet op de Battelsesteenweg.

kaartje buurt Bethaniënpolder – AuwegemvaartMeer info

Julie Poppe | Projectcoördinator Circulaire economie

Stad Mechelen | Strategie en ontwikkeling

Grote Markt 21, 2800 Mechelen, België

T  015 29 79 15 of 0499 15 71 30

Dit project is een initiatief van Vlaanderen Circulair en wordt mede mogelijk gemaakt door Studio Dott.

Zelf iets organiseren?

Iets op poten zetten, vraagt wel wat inspanning.

Alle hulp is hierbij welkom, dat begrijpen we.

De stad ondersteunt vele projecten met: