sint-romboutstorencaikonproducties_toerisme_mechelen-613.jpg

Mechelenmaker Eric

 

 Vrijwilliger Eric houdt Mechelse kerken open

 

“Een tijdje geleden las ik dat Torens aan de Dijle vzw vrijwilligers zocht om de historische kerken van Mechelen open te houden tijdens de namiddag. Zowel voor toeristen als voor Mechelaars die even willen bezinnen, bidden of gewoon tot rust willen komen. Zelf woon ik hier al bijna 60 jaar, maar ik heb mijn hele leven veel gereisd. Toch keerde ik telkens graag terug naar Mechelen, mijn veilige thuishaven. Daarom wou ik graag iets terugdoen voor de stad. Een kerk openhouden, leek mij ideaal.”

Elke kerk en bezoeker heeft zijn charme

“Ondertussen hou ik zo’n 3 à 4 keer per maand een van de kerken open. Van elke kerk ken ik de achtergrond, want sommige toeristen willen graag wat uitleg als ze een kerk bezoeken. Dat mondt vaak uit in verrassende en interessante babbels. Elke kerk heeft ook zijn eigen karakteristieken en verhalen. Ik zou niet kunnen zeggen welke kerk ik de mooiste vind!”

 

Kerk ZKT. Maneblusser

Wil jij ook af en toe een kerk openhouden voor publiek? Torens aan de Dijle vzw zoekt altijd enthousiaste vrijwilligers. Mail naar sarah.luyten@mechelen.be of bel naar 0493 36 51 60.

 

Zelf iets organiseren?

Iets op poten zetten, vraagt wel wat inspanning.

Alle hulp is hierbij welkom, dat begrijpen we.

De stad ondersteunt vele projecten met: