sint-romboutstorencaikonproducties_toerisme_mechelen-613.jpg

Mechelenmaker Amber

 

Amber brengt duurzame ondernemingen samen

Met De Grond der Dingen nodigen theater ARSENAAL/LAZARUS en het museum Hof van Busleyden de inwoners van Mechelen uit om actief mee te bouwen aan een gemeenschappelijke toekomst. Iedereen mag zijn eigen vierkante meter invullen. Amber stond meteen te springen.

 

“Vanuit SON-SHINE CVBA, een samenwerking tussen ondernemers die nadenken over een nieuwe toekomst voor het SON-gebouw in de Adegemstraat, kwamen we op het idee om een duurzaamheidsas doorheen Mechelen te plannen. Een soort route waaraan we via de Grond der Dingen duurzame initiatieven koppelen. De as loopt van Leest naar Battel over Mechelen tot in Muizen.”

 

 Een ketting van duurzame initiatieven

“Op de route bevinden zich momenteel al de Hertenfarm in Leest, ‘t Atelier op de Battelsesteenweg en Silk & Cedar, De Stadskiem en Supergoods in de Onze-Lieve-Vrouwestraat. Ook in de Hanswijkstraat en in Muizen zijn er tal van initiatieven. Zelf zijn we actief in het voormalige SON-gebouw met een stadsakker, duurzame werkplek en fairbnb en werken we samen met KLIMAAN rond energiezuinige renovatie.”

 

Heb je een duurzaam idee? En wil je meewerken aan de duurzaamheidsas? sonshine.cvba@gmail.com en www.degrondderdingen.be

Zelf iets organiseren?

Iets op poten zetten, vraagt wel wat inspanning.

Alle hulp is hierbij welkom, dat begrijpen we.

De stad ondersteunt vele projecten met: