stad-mechelen-zkt-mechelenmakers.jpg

Mechelen van Morgen | Mobiliteit

Benieuwd naar de Mechelse toekomstplannen op vlak van mobiliteit? Dan moet je op onze netwerkavond zijn op dinsdag 3 maart om 19u in Lamot.

Op het programma

  • Toelichting Mechelse visie op mobiliteit door schepen van Mobiliteit Vicky Vanmarcke en schepen van Openbare Werken Patrick Princen.
  • Telraam: wat is het en wat kan het voor Mechelen betekenen? Door Lauren Vanderkuylen en Wouter Florizoone.
  • Mobiliteit in de toekomst door mobiliteitsexpert Kris Peeters.
  • Afsluitende receptie met een kleine expo die de Mechelse ambities qua mobiliteit toont.

 

Ik schrijf me in

 

Praktisch

Dinsdag 3 maart van 19-21u, ontvangst vanaf 18.30u.

In Lamot, Haverwerf

 

Over de sprekers

Telraam

Verkeerstellingen waren tot nu een blinde vlek. Telraam zet hier op in door actief met burgers aan de slag te gaan en goede verkeerstellingen aan te leveren. Telraam zorgt voor de onderzoeksvraag en technologie. Burgers leveren de data. De deelnemers leren zo over het verkeer in hun straat, en helpen tegelijk het beleid aan goede verkeerstellingen. Met de data kunnen infrastructuur, verkeerslichten en verkeersplannen efficiënter en beter worden gemaakt. Bezoek de website

De andere Kris Peeters

Kris Peeters, ook bekend als ‘de andere Kris Peeters’ (de echte, zegt hij zelf), wordt meer en meer een toonaangevende stem in het maatschappelijk debat rond mobiliteit.

Het bewustzijn groeit dag na dag dat verkeer ons verstikt. Steeds meer steden en gemeenten zijn op zoek naar een ommekeer. Kris Peeters, tot enkele jaren terug nog fietsambtenaar van de stad Antwerpen (ook de laatste), hamert in diverse lezingen op de nood tot inzicht. Kris Peeters is spreker omdat hij niet kan zwijgen. Zijn lijfspreuk is ‘Zonder dwarsliggers rijden er geen treinen’ en daardoor is Kris een beetje berucht.

In 2016 won hij de Moro Persoonlijkheidsprijs, voor persoon die gedurende zijn/haar leven de interactie bevorderde tussen Mobiliteit & Ruimtelijke Ontwikkeling in onze maatschappij.

Auteur van ‘Het voorruitperspectief’, ‘De file voorbij’ en 'Weg van mobiliteit'.

Lees zijn blog