stroom_digitaal_koppelbeeld.jpg

Labo 4: Bakfietsdelen

Een bakfiets is een milieuvriendelijk transportmiddel waarmee je bespaart op brandstof. Het is ideaal om vrachten of kinderen te vervoeren in de stad zonder in de file te staan. Maar veel bewoners hebben zelf geen plaats om een bakfiets te stallen thuis, en een goede elektrische bakfiets is duur in aankoop. Daarom is een bakfiets delen onder de buurtbewoners de perfecte circulaire oplossing.

In 2019 ging de stad op zoek naar aanbieders van een slim elektrisch bakfietsdeelsysteem. De markt van bakfietsdelen blijkt in volle ontwikkeling, maar kon nog niet antwoorden op al onze vragen. We willen immers dat de bakfiets toegankelijk is voor iedereen.

Hoe we nu in Bethanieënpolder-Auwegemvaart testen met twee fietsen van Cargoroo wat er nodig is voor een stadsbreed systeem, lees je onder bakfietsdelen. Heb je interesse in bakfietsdelen en woon je niet in Bethaniënpolder- Auwegemvaart? Meld je dan aan via onderstaande knop.

Ik wil bakfietsdelen!

Stroom is een project van Vlaanderen Circulair i.s.m. Stad Mechelen en wordt mede mogelijk gemaakt door CECI Interreg Europe.