stroom_digitaal_koppelbeeld.jpg

Labo 4: Bakfietsdelen

Idee:

Buurtbewoners geven aan dat ze de fiets prefereren, maar af en toe een auto nodig hebben om vrachten te vervoeren of lange afstanden af te leggen. Tegelijk ligt men wakker van de luchtkwaliteit en verkeersveiligheid, van te lang in de file te staan en tijdsstress om overal op tijd ter geraken.

Een bakfiets is een milieuvriendelijk transportmiddel waarmee je bespaart op brandstof. Het is ideaal om vrachten of kinderen te vervoeren in de stad zonder in de file te staan. Maar veel bewoners hebben zelf geen plaats om een bakfiets te stallen thuis. Je hebt ook niet constant een bakfiets nodig. Daarom is een bakfiets delen onder de buurtbewoners de perfecte circulaire oplossing.

Planning

Uitwerking van het idee in de periode maart - oktober 2019.

Meewerken?

We zijn volop op zoek naar buurtbewoners, professionals, bedrijven, sociale ondernemers etc. die mee hun schouders onder dit project willen zetten. Ben jij, of ken jij iemand die zich aangesloten voelt om zijn of haar schouders mee onder dit project te zetten? Of zit je gewoon bomvol ideeën over hoe we dit idee kunnen vormgeven en uitrollen in de buurt?

JA, ik heb interesse in bakfietsdelen (Bethaniënpolder – Auwegemvaart).

Inschrijven

Zelf iets organiseren?

Iets op poten zetten, vraagt wel wat inspanning.

Alle hulp is hierbij welkom, dat begrijpen we.

De stad ondersteunt vele projecten met: