de-schijf.jpg

In je dorpshuis - Muizen

Boekenruil en bibpunt, afhaal- en inleverpunt van de hoofdbib

Woensdag van 13.30u tot 17u. Zie kalender

Woensdagnamiddag, ontmoet elkaar!

Bij een drankje van 13.30u tot 17u.

            Babbel en uitwisselingsmomentje voor iedereen. 

 18 juli - 29 augustus - 12 en 26 september - 10 en 24 oktober - 7 en 21 november

Aangevuld met Kinderactiviteiten en Djembéles!

Altijd een thema knutselaanbod! Misschien heb je zin om ter plaatse te spelen met gezelschapspelletjes uit onze kast of een djembéles te volgen (€3 voor een uur incl. gebruik van een djembé)

11 - 07 Kinderrommelmarkt door kinderen voor kinderen. Start om 13.30, spullen klaar leggen vanaf 12 uur. Er kan ook geknutseld worden. Inschrijven is gegarandeerd een plek. Inschrijven via kinderwerkingmuizen@hotmail.com 

25 - 07  Waterpret ( neem zeker je waterpistool mee) en speelteam stad Mechelen met als thema Tover wereld. Kom zeker langs en laat je betoveren.

8 - 08 Waterpret ( Neem zeker je waterpistool) en speelteam stad Mechelen met als thema Spionnen. Help je ons mee de boeven te bespioneren en ze uiteindelijk te pakken?

22 - 08 Waterpret ( Neem zeker je waterpistool mee) en speelteam stad Mechelen met als thema Superhelden. Kom verkleed als je favoriete superheld en help ons Muizen veilig te houden van de slechteriken!

05-09  gezelschapsspel

19-09  basis knutselen

03-10  herfst knutselen

17-10  herfst knutselen

31-10  Halloween schminken/party

14-11  schoentje zetten/sinterklaas knutselen

28-11  schoentje halen/film namiddag (oplossing zoeken djembé)

12-12  kerst knutselen

26-12 kerst (gesloten)

MUIZEN BORRELT

 Elke laatse vrijdag vd maand om 19u

Omdat veel Muizenaars aangeven elkaar te willen ontmoeten en nieuwsgierig zijn naar de buren, vatten wij de koe bij de horens.  De bedoeling is in eerste instantie om elkaar te ontmoeten en anderzijds samen iets te doen. Een gezelschapsspel spelen, kaarten of samen handwerken,....het kan allemaal. We hopen dat het dit moment velen kan aanspreken en zin doet krijgen om onze dorpsgenoten beter te leren kennen. Hopelijk tot vrijdag! Groetjes Myriam en Anne

Wie zelf zin heeft om samen met dorpsgenoten een activiteit te begeleiden of zelf iets in elkaar te steken mag ons gerust contacteren, mieke.vanvelthoven@mechelen.be of spreek ons aan tijdens de openingsuren. 

Wat is boekenruil? Elke woensdag 13.30u - 17u

Bijna iedereen heeft er, boeken die eens gelezen ergens staan te bestoffen. Als iedereen die boeken op één rek plaatst in het dorpshuis dan krijg je een enorme boekencollectie. We zetten de deur van het dorpshuis open zodat iedereen kan komen snuffelen tussen de boeken. En voilà dan ontstaat een boekenruil voor jong en oud.

We houden ons aanbod actueel door geen boeken ouder dan 20 jaar, plakboeken, schoolboeken en encyclopediën in het rek te plaatsen. 

Boekenruilkastjes

Stad Mechelen plaatst overal boekenruilkastjes.
In Muizen staat het kastje op de hoek van de Magdalenasteenweg en de Karolingenstraat

Het werkt net als in de boekenruil: als je een boek meeneemt, kan je hem terugbrengen nadat je hem gelezen hebt of ruil je het voor een ander boek.

Veel leesplezier !

Zelf iets organiseren?

Iets op poten zetten, vraagt wel wat inspanning.

Alle hulp is hierbij welkom, dat begrijpen we.

De stad ondersteunt vele projecten met: