de-schijf.jpg

In je dorpshuis - Muizen

 

De evolutietheorie van Charles Darwin wordt nog steeds door velen misbegrepen.

  • De evolutie is niet doelgericht
  • De mens staat niet aan de top van de evolutie
  • Het 'recht van de sterkste' is een misvatting.


Tijdens 2 avonden wordt in een informele setting de essentie van de evolutietheorie uitgelegd door Muizenaar Jef Meysmans (ex-leraar Biologie).

Donderdag 28 februari en 28 maart om 20u in dorpshuis Muizen. Toegang is gratis, vooraf inschrijven is wenselijk gezien het beperkt aantal plaatsen. Inschrijven kan bij Jef Meysmans, jefmeysmans@hotmail.com

 

Boekenruil en bibpunt, afhaal- en inleverpunt van de hoofdbib

Woensdag van 13.30u tot 17u. Zie ook kalender

Woensdagnamiddag, ontmoet elkaar!

Bij een drankje van 13.30u tot 17u.

            Babbel en uitwisselingsmomentje voor iedereen. 

 13 en 27 februari - 13 en 27 maart - 10 en 24 april - 8 en 22 mei - 5 en 19 juni. 

 Kinderactiviteiten en Djembéles!

6 en 20 februari - 6 en 20 maart - 3 en 17 april - 15 en 29 mei -12 en 26 juni

Altijd een thema knutselaanbod! Misschien heb je zin om ter plaatse te spelen met gezelschapspelletjes uit onze kast of een djembéles te volgen (€3 voor een uur incl. gebruik van een djembé)

Voor detail activiteiten zie fb pagina kinderwerking Muizen.

MUIZEN BORRELT

 Elke laatse vrijdag vd maand om 20 u

Omdat veel Muizenaars aangeven elkaar te willen ontmoeten en nieuwsgierig zijn naar de buren, vatten wij de koe bij de horens.  De bedoeling is in eerste instantie om elkaar te ontmoeten en anderzijds samen iets te doen. Een gezelschapsspel spelen, kaarten of samen handwerken,....het kan allemaal. We hopen dat het dit moment velen kan aanspreken en zin doet krijgen om onze dorpsgenoten beter te leren kennen. Hopelijk tot vrijdag! Groetjes Anne

Wie zelf zin heeft om samen met dorpsgenoten een activiteit te begeleiden of zelf iets in elkaar te steken mag ons gerust contacteren, mieke.vanvelthoven@mechelen.be of spreek ons aan tijdens de openingsuren. 

Wat is boekenruil? Elke woensdag 13.30u - 17u

Bijna iedereen heeft er, boeken die eens gelezen ergens staan te bestoffen. Als iedereen die boeken op één rek plaatst in het dorpshuis dan krijg je een enorme boekencollectie. Het is net een bibliotheek, alleen er is geen administratie en lid worden hoeft ook niet. We stellen een grote collectie boeken vrijblijvend beschikbaar om te lezen en naar eigen inzicht terug te brengen of te ruilen met een ander boek.

We houden ons aanbod actueel door geen boeken ouder dan 20 jaar, plakboeken, schoolboeken en encyclopediën in het rek te plaatsen. 

Boekenruilkastjes

Stad Mechelen plaatst overal boekenruilkastjes.
In Muizen staat het kastje op de hoek van de Magdalenasteenweg en de Karolingenstraat

Het werkt net als in de boekenruil: als je een boek meeneemt, kan je hem terugbrengen nadat je hem gelezen hebt of ruil je het voor een ander boek. Ga voor een eerlijke ruil: neem je een goed, net en recent boek uit de kast,  plaats dan een gelijkaardig boek in ruil. Boeken die verouderd, vergeeld of stuk zijn horen niet thuis in het kastje! De kastjes zijn geen papiermand noch een antiekwinkeltje. 

Veel leesplezier !

Zelf iets organiseren?

Iets op poten zetten, vraagt wel wat inspanning.

Alle hulp is hierbij welkom, dat begrijpen we.

De stad ondersteunt vele projecten met: