dscf9537.jpg

Hovenierspark


De buurtbewoners geven je op Parkendag met veel enthousiasme uitleg over de volkstuintjes en het kippenproject. Tijd voor een spelletje? Tuurlijk. Er liggen alvast drie reuzenballen, twee Belly Bumpers en een kubbspel voor je klaar. Om ter snelst over de boomstammen of wat rustiger in de wilgententen? Er is voor ieder wat wils. Daarna een hongertje? Neem je picknick mee, spreid je dekentje op het gras of zet je aan de picknicktafels.

Het Hovenierspark is het resultaat van een door de bewoners gedragen participatietraject. Ze kregen toen de keuze uit 2 scenario's: een groen binnengebied of een binnengebied met parkeergelegenheid. Na heel wat onderzoek, bevraging en input van de buurt werd met een overdonderende meerderheid gekozen voor een volledig groen binnengebied.

De invulling van het binnengebied is anders dan in de andere parken. De reden is dat dit een tijdelijke invulling is. Het Sociaal Huis is eigenaar van dit perceel. Er is nog geen definitieve bestemming voor het gebied, maar met deze invulling als park kunnen de buurtbewoners er de volgende jaren alvast volop van genieten. Door de tijdelijkheid van de invulling voorziet de stad geen dure verlichting en camera's.

Het parkje omvat een samentuin en een natuurspeelplaats. Deze samentuin wordt onderhouden door enthousiaste vrijwilligers uit de buurt. Deze 'Hoveniers' onderhouden samen de groententuin, de vierkante metertuintjes en de kippenren in het parkje. De groenten worden onderling geoogst en verdeeld.

De samentuin en kippenren is enkel toegankelijk voor de samentuinders.

De doelgroepen voor de natuurspeelplaats (met wilgendorpje)  zijn 6- tot 12-jarigen; 2-tot 6-jarigen kunnen er fantasiespelletjes spelen.

Ontwerp

  • Dienst Natuur- en groenontwikkeling stad Mechelen

Ingang

  • via Hoveniersstraat

Zelf iets organiseren?

Iets op poten zetten, vraagt wel wat inspanning.

Alle hulp is hierbij welkom, dat begrijpen we.

De stad ondersteunt vele projecten met: