dscf9537.jpg

Hovenierspark

Het Hovenierspark (opening op 16/06/2017 om 16u00) is het resultaat van een door de bewoners gedragen participatietraject. Ze kregen toen de keuze uit 2 scenario's een groen binnengebied of een binnengebied met parkeergelegenheid. Na heel wat onderzoek, bevraging en input van de buurt werd met een overdonderende meerderheid gekozen voor voor een volledig groen binnengebied.

De invulling van het binnengebied is anders dan in de andere parken. De reden is dat dit een tijdelijke invulling is. Het Sociaal Huis is eigenaar van dit perceel. Er is nog geen definitieve bestemming voor het gebied maar met deze invulling als park kunnen de buurtbewoners er de volgende jaren alvast volop van genieten. Door de tijdelijkheid van de invulling voorziet de stad geen dure verlichting en camera's.

Het parkje omvat een samentuin en een natuurspeelplaats.  Deze samentuin wordt onderhouden door enthousiaste vrijwilligers uit de buurt. Deze 'Hoveniers' onderhouden samen de groententuin, de vierkante metertuintjes en de kippenren in het parkje. De groenten worden onderling geoogst en verdeeld.

De samentuin en kippenren is enkel toegankelijk voor de samentuinders.

De doelgroepen voor de natuurspeelplaats (met wilgendorpje)  zijn 6- tot 12-jarigen; 2-tot 6-jarigen kunnen er fantasiespelletjes spelen.

Er wordt  ook een afgesloten fietsenberging en badgesysteem voor 24 fietsen voor de mensen uit de buurt voorzien. De plaatsen dienen nog te worden toegewezen. Bewoners die zelf geen ruimte hebben om een fiets te stallen kunnen daar een plaatsje in huren. De stalling is overdekt, de toegang wordt geregeld met een badge zodat alleen jij en de andere huurders er binnen kunnen. Een plaatsje voor één fiets kost 30 euro per jaar. De fietsenberging dient nog voor zien te worden van elektriciteit en een elektronisch badgesysteem.  Zodra dit in orde is, zal er een bewonersbrief verstuurd worden.

Ontwerp

  • dienst Natuur- en groenontwikkeling Stad Mechelen

Adres

  • het park is bereikbaar via de Hovenierstraat.

Zelf iets organiseren?

Iets op poten zetten, vraagt wel wat inspanning.

Alle hulp is hierbij welkom, dat begrijpen we.

De stad ondersteunt vele projecten met: