de-battelarij-koppelbeeld-website.jpg

Heffen On Earth: Inspiratie

Op zoek naar inspiratie of voorbeelden van realisaties uit andere wijken, gemeenten of steden. Ga dan een rondneuzen op onderstaande websites. 

De Battelarij

Veel Battelaars hebben ideeën om het leven in Battel aangenamer, gezelliger en leuker te maken. 'De Battelarij' brengt deze mensen en hun ideeën samen om een positieve impuls te geven aan de wijkwerking in de buurt. Lees meer over hun ideëen en realisaties.

De Battelarij

STROOM

Stroom is een project van stad Mechelen en Studio Dott in de buurt Bethaniënpolder-Auwegemvaart, dat samen met buurtbewoners circulaire oplossingen wil zoeken en uitwerken voor alledaagse behoeftes. Oplossingen waarin de herbruikbaarheid en het delen van materialen centraal staat, voedselverspilling wordt tegengaan en afval grondstof wordt voor nieuwe producten. Lees meer over het project of snuister eens door de ideekaartjes.

STROOM Ideekaartjes 

Verander Alles

De blog ‘Verander alles’ is een verzamelplek van sociaal-culturele initiatieven die werk maken van een samenleving die meer democratisch, solidair, duurzaam en inclusief is. Ontdek op de blog wat er allemaal leeft en beweegt in Vlaanderen rond deze thema's.

Verander Alles

Zelf iets organiseren?

Iets op poten zetten, vraagt wel wat inspanning.

Alle hulp is hierbij welkom, dat begrijpen we.

De stad ondersteunt vele projecten met: