Geef een Geschenk

Eindejaar: da’s cadeautjes geven en krijgen. Maar er zijn ook kinderen die nooit cadeautjes krijgen. Of ze zijn afhankelijk van giften van anderen. Toch krijgt elk kind ook wel eens graag nieuw speelgoed. Een geschenk dat hij/zij zelf kan kiezen, iets om zelf uit te pakken, iets waar nog nooit iemand anders mee speelde.

Foundation Mechelen en Stad Mechelen sloegen de handen in elkaar om ervoor te zorgen dat elk Mechels kind tijdens de eindejaarsperiode van 2020 een cadeautje kreeg. Met behulp van veschillende organisaties verzamelden ze wensen bij kansarme kinderen tussen 3 en 12 jaar. De kinderen konden kiezen uit een aanbod van vijftig verschillende cadeaus. 892 kinderen reageerden op deze oproep.

Daarnaast lanceerden we een oproep naar alle Mechelaars om één van deze 892 cadeautjes te kopen voor iemand anders. Door een schenking kon je een kind blij maken met een geschenk. Een klein gebaar met een heel grote impact. 920 Mechelaars deden een schenking. Goed voor een totaalbedrag van 26.980 euro.

Snelheid en nabijheid zijn in Mechelen de twee sleutelwoorden in de aanpak van kinderarmoede. Foundation Mechelen en Stad Mechelen willen met deze actie een tastbaar probleem op een snelle manier aanpakken. Het geld gaat integraal naar de aankoop van het speelgoed. Beide organisaties kunnen geen fiscale attesten uitgeven voor giften.