dmmds2.jpg

Vormingsdagen storytelling 'De Mensen Maken de Stad'

Ben jij (NT2-)leerkracht of werk je als vormingsmedewerker of vrijwilliger met groepen in Mechelen? 

Ben je op zoek naar vernieuwende methodieken om interactief met je doelgroep aan de slag te gaan, om aan teamversterking en taalstimulering te doen?

Dan is de workshop 'De Mensen Maken de stad' iets voor jou! Aan de hand van een spelmethodiek stimuleer je deelnemers om verhalen over zichzelf en hun stad met elkaar te delen. Schrijf je hier in.

Het eindresultaat wordt een online platform waar we de verhalen van Mechelaars verzamelen (neem hier alvast een kijkje). De bezoeker ontdekt zo welke verhalen en welke plaatsen hij met andere Mechelaars gemeen heeft. Iedereen is anders en toch delen we zo veel.

Hoe deze workshop in zijn werk gaat, leer je tijdens een gratis vormingsdag op 20 september of 7 oktober.

 

Programma

9-09.30u            Onthaal

9.30-12.30u       Workshop De Mensen Maken De Stad:

Via interactieve methodieken als storytelling en mapping-methodiek vertellen de deelnemers hun verhalen en plaatsen ze deze herinneringen, anekdotes en verhalen op de kaart en delen ze deze verhalen met elkaar. Alle verhalen worden verzameld op het online platform www.demensenmakendestad.be. Je leert als deelnemer hoe je deze methodiek in jouw eigen werking kan inzetten.

12.30-13.30u       Lunch

13.30-17u            Workshop creatieve verwerking

Tijdens deze workshop leer je de verhalen op een creatieve manier te verwerken: tot boeiende en inspirerende teksten, gedichten, woordenwolken of op een visuele manier tot foto’s, video's, een collage, illustratie ... Leer hoe je jouw doelgroep hiertoe kan stimuleren en hoe je de geleerde methodieken in jouw werking kan inzetten. Tot slot maken we een (virtuele) wandeling langs de verhalen die alle deelnemers in de voormiddag op de kaart hebben gezet. Kijk door de bril van de deelnemers naar verschillende plaatsen in de stad, leer de stad en elkaar op een andere manier kennen.

 

Praktisch

Wanneer? 20 september OF 7 oktober, telkens van 9 tot 17u
Waar? artistieke werkplek H30, Hanswijkstraat 30, 2800 Mechelen
Wie? Leerkrachten (vnl. NT2), professionals, freelancers, vrijwilligers die met groepen werken en op zoek zijn naar vernieuwende methodieken om met deze groepen te werken rond groepsdynamica/teamversterking, taalstimulering, …
Prijs? gratis, inclusief lunch.

Inschrijven is verplicht en doe je via deze link.
Opgelet! het aantal deelnemers is beperkt tot 20 per vormingsdag.
Voor de vormingsdag op 20 september kan je inschrijven tot 17 september.
Voor de vormingsdag op 7 oktober kan je inschrijven tot 1 oktober. 

 

Schrijf je hier in voor de vormingsdag

 

 

Zelf iets organiseren?

Iets op poten zetten, vraagt wel wat inspanning.

Alle hulp is hierbij welkom, dat begrijpen we.

De stad ondersteunt vele projecten met: