dmmds2.jpg

Tentoonstelling 10 jaar 't Klapgat

't Klapgat bestaat 10 jaar en dat vieren we!

 

't Klapgat ontstond 10 jaar geleden als een initiatief van Stad Mechelen en Vormingplus en groeide uit tot een vaste waarde als oefenkans voor anderstaligen in Mechelen. Elke donderdagavond tussen 19u en 21u kan je vrijblijvend terecht in LDC De Rooster om Nederlands te oefenen en mensen met een andere cultuur te leren kennen. Op vrijdagnamiddag van 13u – 15u30 ben je welkom in het Sociaal Huis om samen Nederlands te oefenen.


In het najaar van 2019 zetten we ’t Klapgat extra in de kijker. Tijdens de Week van het Nederlands (7 tot 13 oktober) staat ’t Klapgat open voor iedereen. In het kader van het Europees project 'De Mensen Maken de Stad' verzamelden we verhalen van de vrijwilligers en deelnemers die er al die jaren zo’n succes van maakten.

Samen vormen die verhalen een tentoonstelling die feestelijk geopend wordt op 10 oktober tussen 19u en 21u. Ook op andere dagen kan je de tentoonstelling komen bekijken, tijdens de openingsuren van De Rooster.

Nadien reizen de tentoonstelling en de verhalen over 't Klapgat verder naar andere locaties in Mechelen. 

Wat? Tentoonstelling 10 jaar 't Klapgat
Waar? Lokaal Dienstencentrum De Rooster, Klein Begijnhof 16, 2800 Mechelen
Wanneer? Feestelijke opening op donderdag 10/10 van 19 tot 21u. Van 11 tot 31 oktober op ma, di, woe en vrij van 9 tot 17u en op donderdagen van 9 tot 17u en van 19 tot 21u.
 
De tentoonstelling is gratis.

Zelf iets organiseren?

Iets op poten zetten, vraagt wel wat inspanning.

Alle hulp is hierbij welkom, dat begrijpen we.

De stad ondersteunt vele projecten met: