Wie is Mieke V.?

Mieke V., 54

"Mechelaar in wording of tijdelijke bezoeker. Ik ben er nog niet helemaal uit. Wél weet ik dat ik het een mooie stad vind."

   

"Ik fiets wat kilometers bij elkaar en altijd met even veel plezier."

 

 

Mieke vertelt over:

  • Luchtvaartstraat

"Als meisje van den boerenbuiten naar de stad verkassen is niet evident. Van de voordelen voor stadsmussen moet je mij niet overtuigen maar rust en stilte vinden is niet evident. Zeker niet als je nestelplaats een levendige en volgebouwde wijk als Galgenberg is.

Maar wie (goed) zoekt, vindt!  Verscholen achter de VK  Albatros, geflankeerd door N15 en R6 ligt 'de vijver'. Eekhoorn, reiger, eend en vis begroet ik regelmatig. Zelfs het ijsvogeltje laat zich soms spotten. Ik sta er oog in oog met een buizerd, die mij er fijntjes op wijst dat het konijn het zijne is.

Wie voor dag en dauw een bezoekje brengt aan “de vijver” wordt getrakteerd op kleine stadswondertjes. Laat ons hopen dat onopvallende pareltjes als deze een lange en vredige toekomst kennen." 

#vijver #Galgenberg

  • Vrouwvliet 

"Fietsen is pure ontspanning. Een ritje is naar mijn werkplek, winkelen of op weg naar de horeca in de buurt. Ik fiets wat kilometertjes bij elkaar en altijd met even veel plezier. Mijn favoriete fietsparcours ligt langs het water: Vaart, Dijle, Nete …

Maar mijn Mechels favorietje blijft een tochtje langs de Vrouwvliet.  Van Wijk Galgenberg tot aan Pasbrug, de aanrijroute naar mijn vroegere woonplaats, Sint-Katelijne-Waver en mijn geboortedorp, Bonheiden."

#fietsen #Vrouwvliet