sint-romboutstorencaikonproducties_toerisme_mechelen-613.jpg

Mechelaars vertellen - interactieve kaart

'De Mensen Maken de Stad’ was een project dat in 2014 werd opgestart. Een heel jaar lang vierde Mechelen 50 jaar diversiteit met allerlei evenementen. Vijf jaar later is het project terug en bouwen we verder op het basisidee.

Basisidee

Een stad is meer dan gebouwen en wegen. Het zijn vooral de mensen die er wonen en die de stad bezoeken, die een stad vormen tot wat ze is. De verhalen van deze mensen en de plaatsen waar ze samenkomen, zijn minstens zo belangrijk. Die rijkdom aan verhalen brengen we de komende twee jaar in kaart.

Train the trainer-traject

Momenteel volgen verschillende (stads)medewerkers en vrijwilligers een vierdaagse opleiding tot 'trainer'. Nadien geven deze vrijwilligers in hun eigen organisatie (H30, CVO's ...) een workshop waarbij ze de verhalen van hun doelgroep in kaart brengen.

Het resultaat: interactieve kaart

Het resultaat is een online platform, een interactieve kaart van Mechelen boordevol verhalen. De bezoeker ontdekt zo welke verhalen en welke plaatsen hij met andere Mechelaars gemeen heeft. Iedereen is anders en toch delen we zo veel.

Ontdek hieronder het online platform met interactieve kaart: