de-battelarij-koppelbeeld-website.jpg

Inspiratie nodig?

Alle ideeën zijn welkom, groot en klein. Misschien heb je wel zin om mee te komen brainstormen, maar heb je nog geen concrete plannen. Kijk dan eens op veranderalles.be of het Mechelse project stroom om wat inspiratie op te doen.

Verander alles

De blog ‘Verander alles’ is een verzamelplek van sociaal-culturele praktijken die werk maken van een samenleving die meer democratisch, solidair, duurzaam en inclusief is. Je vindt er zowel grote projecten als kleine ideeën.

Surf naar www.veranderalles.be 

Stroom

Stroom is een project van stad Mechelen en Studio Dott, dat circulaire oplossingen wil bieden voor alledaagse behoeftes van Mechelaars; oplossingen waarin de herbruikbaarheid en het delen van materialen centraal staat, voedselverspilling wordt tegengaan en afval grondstof wordt voor nieuwe producten. Daarom startten we in 2018 een urban living lab of proeftuin voor circulaire economie in één buurt, Bethaniënpolder-Auwegemvaart.

Lees hier alles over Stroom. Voor hun brainstorms maakten zij gebruik van ideekaartjes. Ook deze kunnen een goede bron van inspiratie zijn.

Zelf iets organiseren?

Iets op poten zetten, vraagt wel wat inspanning.

Alle hulp is hierbij welkom, dat begrijpen we.

De stad ondersteunt vele projecten met: