In de pijplijn

Voor sommige initiatieven werden al de eerste stappen gezet. Heb je interesse om je steentje bij te dragen of je kennis te delen, neem dan contact op met de contactpersoon van het project dat jouw interesseert.

Historische wandelingen

De wijkconsulent wil samen met Battel in Beeld en Team Battelwandelingen organiseren met een Battelgids voor nieuwe bewoners. In een volgend fase zullen ook specifieke historische wandelingen aangeboden worden.

Momenteel richt Battel in Beweging een wandeltentoonstelling in Battel in aan de hand van borden met historische foto's en anekdotes. Ook voor de kinderen zullen er opdrachten voorzien worden.

Heemkundekring Battel

Alle mogelijk geïnteresseerden kwamen op 26 augustus 2019 samen om te bekijken of ze voor mekaar iets kunnen betekenen. Een Heemkundekring is momenteel te hoog gegrepen, maar de organisatie van historische wandelingen zouden wel concreet kunnen worden. Meer info bij de wijkconsulent.

Akoestische jamsessies

Battelse muzikanten musiceren samen. Met behulp van Youtube-filmpjes kunnen nummers thuis worden ingestudeerd. Meer info bij Guido Aerts.

Samentuinen, samenoogsten en samen eten

De zoek naar een stukje grond om samen te moestuinieren of plantbakken te plaatsen staat momenteel on hold.

Maandelijks Popupcafé in het parochiecafé

Het café in de parochiezaal van Battel is de ideale plaats om samen te komen. Tijdens deze momenten kunnen er ook verschillende binnenactiviteiten (kaarten, gezelschapsspelen, quiz, …) en buitenactiviteiten (petanque, Kubb,…). Hiervoor is de beheersgroep van de parochiezaal aangesproken, maar het idee is nog in beraad.