Avond tegen Kinderarmoede

Avond tegen Kinderarmoede (Volzet)

Maandag 18 oktober van 19 tot 21u
Het Predikheren (Goswin De Stassartstraat 88)


Moderator Lien van De Kelder gaat in gesprek met vier experts. We benoemen de problemen, zoomen in op de Mechelse situatie en denken ook na over oplossingen.

Gabriella de Francesco, schepen voor Armoedebestrijding en Diversiteit & Gelijke Kansen

Gabriella kwam 15 jaar geleden in Mechelen wonen. Als schepen is ze onder andere bevoegd voor diversiteit en gelijke Kansen. Ze zette kinderarmoede hoog op de agenda. Het armoedecijfer naar beneden halen is een van haar prioriteiten.

Kristel Verbeke, televisiemaakster

Kristel Verbeke groeide op in een kansarm gezin. "Ik vind dat het taboe weg mag in Vlaanderen. Niemand kiest ervoor om in armoede te leven. Zo'n 40 procent van alle alleenstaande ouders loopt risico op armoede of sociale uitsluiting.” Ze maakte het succesvolle Tv-programma ‘Zorgen voor mama’ en zet zich al jaren in tegen armoede.

“De meeste mensen denken dat armoede enkel een tekort aan geld is. Maar het is zoveel meer dan dat.“

Wim Van Lancker, Centrum voor Sociologisch Onderzoek (KU Leuven)

Professor Wim Van Lancker, die verbonden is aan het Centrum voor Sociologisch Onderzoek van de KU Leuven, begrijpt niet waarom we niet meer doen om armoede aan te pakken. “De sociale zekerheid moet meer gericht zijn op de laagste inkomens, en de sociale dienstverlening moet toegankelijk zijn voor iedereen.”

Ellen Ruelens, Coördinator Inloopteam De Nieuwe Weg 

Voor het inloopteam is de invalshoek het opvoedingsproces in het gezin, de interactie tussen ouders en hun kinderen, maar er wordt ook aandacht gegeven aan de invloed van de verschillende levensdomeinen, aan de samenhang tussen problematieken, aan de context, aan de beperkingen maar ook de mogelijkheden van het gezin. Je kan bij hen terecht met kleine zorgen en vragen over individuele gezinsondersteuning, zorgafstemming, ontmoetingsaanbod enz. Het inloopteam De Nieuwe Weg in Mechelen neemt als partner ook deel aan het KAN (kansarmoede netwerk).

Moderator: Lien Van de Kelder

Lien Van de Kelder is de moderator van deze avond de meeste mensen kennen Lien als actrice, met rollen in onder meer ThuisFlikkenFamilieWitseZone Stad en verschillende andere reeksen in binnen- en buitenland. Ook heeft ze haar eigen kantoor als juriste, gespecialiseerd in intellectuele eigendom (auteursrecht, merkenrecht…).

 


 

De Avond tegen Kinderarmoede is volzet. Inschrijven is niet meer mogelijk.