Cargoroo Bakfietsdelen

Vanaf 25 januari kan je in Bethaniënpolder-Auwegemvaart gebruik maken van twee Cargoroo deelbakfietsen. Eén deelbakfiets staat op de Winketkaai aan de sporthal, de andere bakfiets staat op de Dageraadstraat, tegenover de oude brandweerkazerne.

Iedereen kan gebruik maken van de bakfiets. Download de cargoroo app (Android of iOS op je smartphone, kies en reserveer de bakfiets die je wil gebruiken, open het slot met je telefoon, en onderweg zet je de fiets telkens op slot waar je maar wil. Maar de betaling stopt pas wanneer de fiets terug staat op zijn vaste stalplaats.

Filmpje presentatie

Je betaalt 1 euro bij reservatie, en vanaf gebruik 3,5 euro per uur en 0,06 euro per minuut.

De mensen van het Fietsatelier Mechelen op de Battelsesteenweg staan in voor de accuwissel, zodat de batterij nooit leeg is wanneer jij de fiets wil gebruiken. Bij pech, kan je assistentie vragen via de app.

Try-out bakfietsdelen

Op 25 januari kan je alvast gratis eens komen testen, en met de fiets leren rijden, tijdens de opening van de Alfatuin. Afspraak om 14u in het J@M-lokaal aan de Alfred Oststraat voor uitleg en demonstratie.

Heb je bedenkingen of vind je iets niet handig, laat het dan zeker weten aan Julie, zodat we het systeem verder op punt kunnen stellen. Tenslotte is dit het experiment om tegen de herfst over de gehele stad deelbakfietsen te plaatsen.

Stroom is een project van Vlaanderen Circulair i.s.m. Stad Mechelen en wordt mede mogelijk gemaakt door CECI Interreg Europe.