9 mei: Wat doet Mechelen al rond sociale cohesie, evenementen en rustplekken?

Tijdens de tweede sessie van het burgerpanel zoomden we in op Mechelen. Wat doet Mechelen al rond sociale cohesie, evenementen en rustplekken? Wat is er nu al sterk, waar zien we kansen? Wat kan er beter? Na de toelichtingen van drie experts gingen de deelnemers aan de slag om een antwoord te formuleren op de centrale vraag van het burgerpanel (hoe maak je een goede mix tussen een bruisende stad en een stad met voldoende rust en rustplekken).

Bas Dhoey, diensthoofd Sociale Cohesie en Diversiteit bij Stad Mechelen

Bas Dhoey, diensthoofd Sociale Cohesie en Diversiteit bij Stad Mechelen, vertelt over sociale verbondenheid in Mechelen. Welke initiatieven neemt de stad om de betrokkenheid van haar inwoners te verhogen in straten, wijken en dorpen?

Download de presentatie van Bas Dhoey

Barbara Willems, diensthoofd Mechelen Feest en Evenementenloket

Hoe gaat Stad Mechelen om met evenementen? Wat is de evolutie van het aantal evenementen, waar in Mechelen gebeuren de meeste evenementen? Welke soorten evenementen zijn er?

Download de presentatie van Barbara Willems

Virginie Platteau, Mechelse cultuurjournaliste en stilteconsulent

Virginie Platteau, Mechelse cultuurjournaliste en stilteconsulent kijkt naar Mechelen. Wat doet Stad Mechelen al om rust en stilteplekken te creëren. Wat kan nog beter?