Enkele goede voorbeelden

Virtuele wandeling door Leest (Leest)

Leest Geweest is een vereniging die de geschiedenis van het Mechelse dorp in kaart brengt. In 2019 organiseerden ze een tentoonstelling over het rijke verleden van Leest. Maar liefst 450 bezoekers kwamen langs om zich onder te dompelen in de geschiedenis van het dorp. Voor deze activiteit kregen ze de medewerking van enkele lokale partners zoals Oxfam Wereldwinkel, de KWB en de dorpsraad. Het project kreeg naast financiële steun ook extra ondersteuning van Stad Mechelen. Onder andere het Stadsarchief en dienst Musea en Erfgoed hielpen een handje.

Deze virtuele wandeling is een initiatief van Leest Geweest

  

Vergroen je buurt (Mechelen Centrum)

In mei 2019 vulden de bewoners van de Nieuwe Kapucijnenstraat en Ganzendries de plantenbakken op hun pleintje met eetbare kruiden en sterke meerjarige planten die bijen aantrekken. Vrijwillige meters en peters onderhouden de plantenbakken. Dit kleinschalige project maakt de buurt mooi en gezellig. Bovendien is het een leuke verderzetting van het project ‘Schoonste Straat’ waarbij inwoners geprikkeld werden om hun straat te vergroenen. Dit initiatief is een samenwerking met Mechelen Klimaatneutraal, Velt en Citamine.

Een initiatief van buurtvereniging ‘De Kapucijnenganzen’

 

  

De boekenmarkt van Buurtcomité De Kaashoek (Heffen)

Elk jaar organiseert buurtcomité De Kaashoek een leuke boekenmarkt aan de Doorlaerenboekenhoeve in Heffen. Je vindt er tweedehands boeken, dvd’s en zelfs gezelschapspellen. Tijdens de vorige editie kon je er ook genieten van muziek en  een echte leesfee dompelde de allerkleinsten onder in fantastische verhalen. Daarnaast heeft het buurtcomité ook een boekenruilkast geïnstalleerd op het plein.

De Boekenmarkt is een initiatief van Buurtcomité De Kaashoek

  

Battel zomert (Battel)

Al enkele jaren organiseert een groepje enthousiaste Battelaars kinderactiviteiten tijdens de zomervakantie. In de maanden juli en augustus kunnen kinderen elke woensdag komen spelen op het speelplein in de Otterstraat. Ze zorgen elke week voor een gevarieerd programma. Denk bijvoorbeeld aan een springkastelenfestijn, knutselmomenten, een fietsparcours, verhalen vertellen, sportactiviteiten. De ouders van de kinderen komen steeds mee. Zo kunnen ze een oogje in het zeil houden en ontmoeten ze meteen ook mensen uit de buurt.

Battel Zomert is een initiatief van enkele buren uit Battel

  

Fietstocht Juniorslaan (Leest)

Sommige activiteiten hoeven niet altijd groot of uniek te zijn om buurtbewoners samen te brengen en een leuke tijd te laten beleven. Een prima voorbeeld is de fietstocht van de buurtbewoners uit de Juniorslaan. Ze stippelden een mooi parcours uit en onder leiding van deskundige fietsbegeleiders kwamen ze gezellige plekjes tegen. Onderweg hielden ze nog een sportieve tussenstop voor een spelletje krulbollen.

De fietstocht is een initiatief van de buurtbewoners van de Juniorslaan in Leest