Een BEN in tijden van corona

Op de Nationale Veiligheidsraad van 3 juni werd fase 3 in de versoepeling van de coronamaatregelen aangekondigd. Deze fase ging in vanaf 8 juni. De kans bestaat dat er vanaf juli terug kleinschalige evenementen voor kleinere groepen mensen georganiseerd mogen worden.

De coronacrisis en de maatregelen die genomen werden om het virus terug te dringen zorgden ervoor dat er een tijdlang geen evenementen konden plaatsvinden. Ondertussen worden de maatregelen stelselmatig versoepeld. Dat biedt ook mogelijkheden voor kleinschalige evenementen voor kleine groepen mensen.

Hou rekening met de meest recente maatregelen

Toch zullen er de komende maanden nog heel wat maatregelen van toepassing zijn die ook een effect kunnen hebben op jouw BEN zoals afstandsregels of hygiënemaatregelen. Deze richtlijnen worden regelmatig bijgestuurd, de meest recente richtlijnen vind je terug op www.info-coronavirus.be/nl/faq/. Als organisator of verantwoordelijke van een BEN, is het één van jou taken om ervoor te zorgen dat alles op een veilige manier verloopt.Toch zullen er de komende maanden nog heel wat maatregelen van toepassing zijn die ook een effect kunnen hebben op jouw BEN zoals afstandsregels of hygiënemaatregelen. Het COVID Event Risk Model van de Vlaamse overheid is een handig hulpmiddel om jouw evenement COVID-veiliger te maken. Je kan de tool raadplegen op www.covideventriskmodel.be.