vrijwilligers.jpg

Bedankmoment Peters en Meters 2018

Stad bedankt 120 Mechelaars voor het mee proper houden van het openbaar domein

 

Naar jaarlijkse goede gewoonte zette de stad Mechelen de peters en meters in de bloemetjes die zich het afgelopen jaar voluit engageerden om het openbaar domein in hun buurt mee proper te houden. Dit gebeurde zondag 30 september tijdens een bedankingsmoment in ontmoetingscentrum De Kettinghe in deelgemeente Heffen.

Om en bij de 120 vrijwillig(st)ers droegen het voorbije jaar daadwerkelijk bij tot het mee net houden van het openbaar domein in hun buurt. Dit ging van o.a. het onderhouden van plantvakken tot het opruimen van zwerfvuil.

“Dagelijks gaan onze wijkonderhoudsteams op pad om Mechelen en de fusiegemeenten proper te houden. In aanvulling geven ook geëngageerde peters en meters hierbij mee het goede voorbeeld. Zij verdienen daarvoor al onze waardering. Wanneer iedereen op z’n minst voor eigen deur veegt, dan blijven de stad, dorpen en wijken er netjes bijliggen”, zegt schepen van Wijk- en Dorpszaken Katleen Den Roover.

 

 

De peters en meters werden in ontmoetingscentrum De Kettinghe te Heffen getrakteerd op een receptie en een Vlaams buffet. Nieuw was dat zij konden kennismaken met de collega’s van de stedelijke uitvoeringsdiensten en gemeenschapswachten. De bedoeling is om een nauwere samenwerking tot stand te brengen en de vrijwilligers te informeren rond met wat ze bij wie terecht kunnen.

Wie zich als peter of meter mee wil engageren, kan zich opgeven via www.mechelen.be/peters-en-meters

 

Foto: Leo De Nijn